Η παρέα αδυνατίζει, η μοναξιά παχαίνει! Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Hormones and Behavior, εμφανίζοντας τις μοναχικές γυναίκες πιο πεινασμένες και επιρρεπείς στους διάφορους διατροφικούς πειρασμούς, σε αντίθεση με τις πιο κοινωνικά ενεργές, που διατηρούν την σιλουέτα τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, οι γυναίκες που ανέφεραν ότι αισθάνονται απομονωμένες και μόνες, έδειξαν ταχύτερη και υψηλότερη αύξηση της γρελίνης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει το αίσθημα πείνας, ενώ ένιωθαν πιο πεινασμένες συγκριτικά με τις πιο δραστήριες κοινωνικά συνομήλικές τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το αίσθημα της μοναξιάς μπορεί πραγματικά να προκαλέσει στις γυναίκες σωματική πείνα, ακόμη και αν όλες οι θερμιδικές τους ανάγκες έχουν ικανοποιηθεί.

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε επίσης ότι τα social media, παρά το «όνομά» τους, δεν προωθούν την κοινωνικότητα. Αντιθέτως, η διαρκής ενασχόλησή μας με αυτά, μας απομακρύνουν από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα, αισθανόμαστε πιο απομονωμένοι και μόνοι.

Τέλος, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μερικές φορές μπορεί να είναι πιο σημαντικό να καταλάβουμε γιατί τρώμε, αντί να επικεντρωνόμαστε στο τι, αφού ο σωματικός κορεσμός δεν συνεπάγεται απαραίτητα ψυχολογική βελτίωση. Οι γυναίκες έχουν έντονη ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν και να αγαπηθούν. Η σύνδεση αυτής της ανάγκης με την διατροφή είναι σημαντική, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι ήδη επιρρεπείς σε συναισθηματικές λιγούρες.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!