Έχει φτάσει ο καιρός όπου πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να προχωρήσεις παρακάτω. Ανεξάρτητα από το πόσο πληγωμένη και κατεστραμμένη αισθάνεσαι μετά το χωρισμό το να ξεκινήσεις ένα δεύτερο γύρο στην ίδια σχέση δεν είναι καλή ιδέα. Ναι ναι φαίνεται στη σκέψη πολύ γλυκό και ρομαντικό, ειδικά όταν βλέπεις σταρ του Χόλυγουντ να σμίγουν μετά από κραυγαλέους χωρισμούς αλλά δεν είναι. Όπως λένε και οι ειδικοί αν μια σχέση έχει τελειώσει έχει γίνει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Η πλειονότητα των ανθρώπων που είναι ξανά μαζί μετά από έναν χωρισμό δεν καταλήγουν καλά.

 

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που επανασυνδέονται μετά από έναν μεγάλο χωρισμό και καταλήγουν σε μια ερωτική σχέση που είναι πιο υγιεινή και πιο ευτυχισμένη από ότι ήταν πριν. Για να ακολουθήσεις όμως τα βήματα των παραμυθένιων επανασυνδέσεων όπως ο πρίγκηπας William και η Kate (και να αποφύγεις οτιδήποτε που θυμίζει το φιάσκο της Kourtney Kardashian και του Scott) οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα και να δεις γιατί τελείωσε. Από εκεί, μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις αν τα πράγματα θα είναι πραγματικά «διαφορετικά αυτή τη φορά» ή όχι. Για να σε βοηθήσουμε να το μάθεις, εδώ υπάρχουν τρεις περιπτώσεις στις οποίες το να τα βρεις με τον πρώην σου μπορεί να είναι καλή ιδέα.

 

 1. Έχετε αλλάξει και οι δύο
  Θυμάστε εκείνα τα ψυχρά βλέμματα κατά τη διάρκεια της σχέσης; Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να φερθείς έτσι σκληρά απέναντι στον εαυτό σου και τον πρώην σου πριν τα ξαναβρείτε. Αν δεν δουλέψεις και εσύ και ο πρώην σου με τον εαυτό σου και δεν κάνεις μια ανασκόπηση της σχέσης τότε καλύτερα να μην είστε πάλι μαζί. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ανακαλύψεις τι έφταιξε και φτάσατε στο χωρισμό, ποια λάθη έγιναν και τι θα μπορούσε να αποφευχθεί. Πριν πάρεις την απόφαση ότι θα είσαι μαζί με τον ίδιο άνθρωπο αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να τον γνωρίσεις πάλι και να έρθετε κοντά. Θα μπορούσες ακόμα και να βγεις πάλι από την αρχή ραντεβού μαζί του να ανακαλύψεις αν όντως έχετε και οι δύο αλλάξει αλλιώς είναι άδικος κόπος.
 2. Η κατάσταση έχει αλλάξει
  Εάν η περιγραφή του χωρισμού σου θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση «δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμάς», θα μπορούσε η σχέση σου να επανεξεταστεί εάν οι συνθήκες αλλάξουν λένε οι ειδικοί. «Πολλές φορές οι σχέσεις τελειώνουν λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η απόσταση και η εργασία.” Αν τελείωσε κάποια σχολή στην άλλη πλευρά της χώρας και τώρα επιστρέφει στην πόλη ή εάν πήρες μια νέα δουλειά που θα κάνει τις ατέλειωτες ώρες εργασίας σου ένα πράγμα του παρελθόντος, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσεις τα πράγματα πάλι. Απλά βεβαιώσου ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πραγματικά και όχι ότι απλά ο εν δυνάμει σύντροφός σου λέει ότι θα γίνουν.
 3. Το μυαλό σου έχει αλλάξει
  Εάν σκέφτεσαι να επιστρέψεις σε μια τελειωμένη σχέση επειδή δεν αισθάνεσαι μόνη σου χαρούμενη, ασφαλής, αγαπητή ή δεν μπορείς να βρεις κάποιον καλύτερο τότε να μην το κάνεις. Οι ερευνητές λένε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η νέα βάση μιας παλιάς σχέσης να μην βασίζεται σε συναισθήματα έλλειψης οποιουδήποτε τομέα.

  Η κρίσιμη ερώτηση που πρέπει να τεθεί είναι «τι έχει αλλάξει;”. Εάν χώρισες για λόγους που είναι σύμφωνοι με το «Είμαι νέος, θα πρέπει να βγαίνω εκεί έξω και να γνωρίζω κόσμο όσο περισσότερο μπορώ”, δεν υπάρχει καμία ζημιά στην εκ νέου εκτίμηση των συναισθημάτων σου τώρα που έχεις επανεξετάσει αυτά τα δεδομένα. Ποιος ξέρει, ξοδεύοντας λίγο χρόνο στο Tinder μπορεί να σε βοήθησει να συνειδητοποιήσεις ότι ο πρώην σου είναι στην πραγματικότητα αυτό που έψαχνες όλη την ώρα. Απλά θυμήσου πρέπει να είσαι πάντα σκληρή αλλά και ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αυτό είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επανένωση.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!