Ίσως υπάρχουν 50 τρόποι να αφήσετε τον σύντροφό σας, αλλά μερικοί είναι καλύτεροι από άλλους. Μάθε πως “πρέπει” και “δεν πρέπει” να τελειώνεις μία σχέση.

«Δεν φταις εσύ, φταίω εγώ..»

Σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει –ή ακόμα και πει- αυτή την πρόταση πριν χωρίσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως ο άλλος σκέφτεται ακριβώς το αντίθετο.

Όλες οι σχέσεις δεν είναι ίδιες

Η φύση του τρόπου αντιμετώπισης ενός χωρισμού έχει να κάνει με το πώς βιώνεις μια σχέση.

Για αρχάριους, αξίζει κάθε σχέση ένα δραματικό χωρισμό. Δεν υπάρχουν εύκολοι και γρήγοροι κανόνες για το τι ορίζουμε μια σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν σχέση στα δύο πρώτα ραντεβού και άτομα που δεν πιστεύουν ότι έχουν σχέση μετά από 20 ραντεβού. Εάν έχεις βγει ένα, δύο ή τρία ραντεβού δεν αποκαλείται “χωρισμός”  αλλά μετά από κάποιες ρομαντικές και σεξουαλικές συναντήσεις, είναι λογικό να το αποκαλέσεις “χωρισμό”.

Μη χωρίσεις μέσω τηλεφώνου ή SMS ή Fb.

Τα περιοδικά  διέρρευσαν ότι η pop star Britney Spears χώρισε με τον πρώην σύζυγό της Kevin Federline μέσω γραπτού μηνύματος. Αλλά γραπτά μηνύματα, e-mails ή παρόμοιας μορφής επικοινωνίας δεν είναι το καλύτερο μέσο για να τελειώσεις μία σχέση.
Social Media, συμπεριλαμβανομένου του Twitter και του Facebook, επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια στο προφίλ του άλλου, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για να χωρίσεις με το σύντροφό σου.

Μείνε στα γεγονότα

Η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλεφωνική επικοινωνία είναι απαραίτητη. Είναι σημαντικό να δώσεις στο πρόσωπο με το οποίο χωρίζεις την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις και να κατανοήσει την κατάσταση. Να είσαι όσο το δυνατόν πιο άμεσος και ειλικρινής μπορείς. Μείνε στα γεγονότα: Δεν λειτουργεί, δεν είναι λάθος κανενός, πρέπει να κάνουμε μια αλλαγή.

Μπορεί να είσαι φίλοι με τον πρώην;

Αν δύο άτομα μπορούν ή όχι να παραμείνουν φίλοι μετά από έναν χωρισμό εξαρτάται και από τους δύο ανθρώπους. Αν κάποιος είναι πολύ ερωτευμένος- και [στη συνέχεια] χωρίσει- και προσπαθεί να τα ξαναβρεί με αυτό το πρόσωπο, τότε η ύπαρξη πλατωνικής σχέσης δεν λειτουργεί. Αν είσαι ακόμα ερωτευμένος με τον πρώην σας και τον θέλεις πίσω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το ξεπεράσεις.
Μην επικοινωνήσεις για τουλάχιστον 8 εβδομάδες. Όχι τηλέφωνο. Όχι ας πάμε για ένα καφέ. Όχι τίποτα. Χρειάζεσαι χρόνο για αποτοξίνωση και να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου πάλι.

Και φυσικά μην ενδώσεις σε σεξ χωρισμού!

Μάθημα μετά το χωρισμό

Μάθε από κάθε σχέση. Σκέψου πέντε πράγματα που εκτίμησες σ’ αυτή τη σχέση και που θα ήθελες να έχεις στην επόμενη και πέντε πράγματα που δεν θα ήθελες να κάνεις την επόμενη φορά.Μην βρεις αμέσως μια νέα σχέση. Μην θεραπεύσεις τη λύπη σου με ένα νέο άτομο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!