Φλεβικά και αρτηριακά προβλήματα στα κάτω άκρα; Άμεση αντιμετώπιση, σύγχρονη θεραπεία

Φλεβικά και αρτηριακά προβλήματα

Τα κάτω άκρα αποτελούν ένα από τα πιο καταπονημένα μέρη του σώματος, αφού εκεί συγκεντρώνεται όλη η πίεση από το σώμα.

Αρτηρίες – Πόσο σημαντικές είναι

Το αίμα μεταφέρεται από την καρδιά δια μέσου της αορτής της μεγαλύτερης αρτηρίας του σώματος, η οποία μοιράζει το αίμα σε διάφορους ιστούς. Όταν διατηρείται η φυσιολογική λειτουργία των αρτηριών, τότε οξυγονώνονται επαρκώς οι ιστοί και κατ’ επέκταση θρέφονται.

Η αθηροσκλήρωση μπορεί να επιφέρει τη στένωση αρτηριών των κάτω άκρων, εμποδίζοντας τους διάφορους ιστούς να μεταφέρουν την απαιτούμενη ποσότητα αίματος.

Οι κίνδυνοι από τη στένωση των αρτηριών των κάτω άκρων είναι πολλοί. Συγκεκριμένα αν η στένωση ξεπεράσει το 70% τότε μειώνεται αισθητά η τροφοδοσία του αίματος, προκαλώντας τα ανάλογα συμπτώματα. Αν ο ασθενής φτάσει σε τελικό στάδιο, τότε παρατηρείται ολική απόφραξη αρτηρίας με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Φλεβική ανεπάρκεια

Το φλεβικό σύστημα στο ανθρώπινο σώμα είναι απαραίτητο, καθώς βοηθάει στην επιστροφή του αίματος από τους διάφορους ιστούς του σώματος προς την καρδιά. Αν οι φλέβες στα κάτω άκρα δεν μπορούν να ανταποδώσουν το αίμα προς την καρδιά, τότε λιμνάζει στα κάτω άκρα. Έτσι ξεκινάει η φλεβική ανεπάρκεια και συγκεκριμένα οι κιρσοί των κάτω άκρων.

Για την θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας έχουν κατά καιρούς προταθεί διάφορες μέθοδοι. Η συντηρητική αντιμετώπιση με φλεβοτονικά φάρμακα δεν είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να δίνει τη σκυτάλη στην χειρουργική θεραπεία με laser, η οποία δεν απαιτεί ανοιχτό χειρουργείο αλλά εστιάζει στην οριστική εξάχνωση της φλέβας με ακτινοβολία στον αυλό της.

Με την ολοκλήρωση της μεθόδου, ο αγγειοχειρουργός μπορεί να προχωρήσει και σε μικρή εκτομή κιρσών που μπορεί να δημιουργήθηκαν.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά και εσείς τη στένωση αρτηριών των κάτω άκρων και τη φλεβική ανεπάρκεια με τη βοήθεια του έμπειρου αγγειολόγου – αγγειοχειρουργού Γεώργιου Ρόκα.

 

Φλεβικά και αρτηριακά προβλήματα στα κάτω άκρα; Άμεση αντιμετώπιση, σύγχρονη θεραπεία

Lifeme

Healthy is the new Sexy!