Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ στον Άγιο Βασίλη είναι οι άνθρωποι να ήταν πιο ευτυχισμένοι. Βασικά όχι, έστω να προσπαθούσαν να ήταν πιο ευτυχισμένοι. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ μόνο ένας είναι ο λόγος που οι άνθρωποι θα δικαιολογούσε να είναι λυπημένοι βρίσκουν ένα εκατομμύριο να μην είναι.  Ο μόνος λόγος για να μην είναι να κάποιος ευτυχισμένος είναι η υγεία. Ωστόσο, όλοι εμείς,  σκαρφιζόμαστε παράλογους λόγους να μην είμαστε. Είτε αυτό σημαίνει η έλλειψη χρημάτων ή  χρόνου, είτε η έλλειψη ομορφιάς ή  αυτοπεποίθησης, είτε, είτε, είτε..

Καθημερινά συναντώ  πολλούς ανθρώπους μέσα στο άγχος και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, που πραγματικά παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Όμως, όλοι εμείς χάνουμε το τώρα επειδή απλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήπια ένα καφέ χωρίς άγχος, πότε πήγα ένα σινεμά χωρίς άγχος, πότε κοιμήθηκα χωρίς άγχος. Και δεν είμαι μόνο εγώ, μας έχει κυριεύσει όλους. Βλέπω μικρά παιδιά, τρέχουν από το σχολείο, στο φροντιστήριο, μετά για διάβασμα και μετά για ύπνο. Που πήγε η ανεμελιά; Την θέλω πίσω!

Δεν θέλω να μας ψυχοπλακώσω, θέλω απλά να να δούμε μαζί τη μεγάλη εικόνα. Οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια περνούν και δεν δέχομαι να μην είμαστε ευτυχισμένοι, εφόσον είμαστε καλά. Δεν το δέχομαι και δεν θα πρέπει να το δεχτείς ούτε εσύ!

Το μόνο που σου ζητώ είναι να καταλάβεις ότι  ο χρόνος περνάει και πρέπει να ζούμε, όσο μπορεί ο καθένας, τη μέρα του ευτυχισμένη. Μπορείς να πας στη δουλειά χωρίς να αγχώνεσαι. Μην ανησυχείς, η δουλειά δεν φεύγει και δεν τελειώνει ποτέ. Μπορείς να δεις τα παιδιά σου 1 ώρα παραπάνω, δεν θα αλλάξει το ποιοτικό σου επίπεδο.  Ο λόγος που στα αναφέρω όλα αυτά είναι γιατί θέλω να κάνεις τη σωστή επιλογή.  Με προσεγγίζουν συνέχεια άνθρωποι ,και μου λένε «Ζωή, ο χρόνος περνάει. Άλλαξε στάση ζωής». Με προσέγγισε πρόσφατα επίσης  μια πελάτισσα και μου ανέφερε ότι νιώθει ότι έχει χτίσει μια αυτοκρατορία αλλά δεν έκανε τη σωστή επιλογή. Προτιμούσε να είχε κάνει ένα παιδί.

Τέλος, το μόνο που θα ήθελα να σου πω με αυτό το άρθρο μου, είναι ότι η κάθε μέρα μετράει και πρέπει να την απολαμβάνεις με κάποιο τρόπο. Κάνε μόνο τη σωστή για εσένα επιλογή γιατί η ζωή είναι ωραία!

Zoe Dremetsika

Founder of Lifeme