Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παιδοενδοκρινολόγος 

Διευθυντής Τμήματος Παιδιατρικής – Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών 


 

 Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά, ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική για 4 χρόνια στο Περιφερειακό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε επί 4ετία στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία στη Γαλλία. Έλαβε διετές master στην παιδιατρική ενδοκρινολογία και διαβητολογία από το Πανεπιστήμιο Paris V, με κλινική εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο St Vincent de Paul στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης για 1 έτος (master) στην Ιατρική Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Joseph-Fourier της Grenoble στη Γαλλία. 

Εργάστηκε ως Λέκτορας – Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Κλινικής (Chef de Clinique des Universités, Université Joseph-Fourier, Grenoble, France) με αντικείμενο την Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία σε οργανική θέση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Grenoble για 2 χρόνια. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα και, από το Δεκέμβριο του 2005, οργάνωσε και διευθύνει το Τμήμα Παιδιατρικής – Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ είναι επίσης Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο.  

Έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις και μετρά πάνω από 26 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 40 δημοσιευμένες περιλήψεις σε Πανευρωπαϊκά και Διεθνή-Παγκόσμια Παιδοενδοκρινολογικά, Ενδοκρινολογικά και Διαβητολογικά Συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, της Γαλλικής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διαβητολογίας, της Endocrine Society (Αμερικανική Εταιρεία Ενδοκρινολογίας) και της ESPE (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας). 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 58 & Δελφών, Μαρούσι, 15125
Τηλέφωνο: 210 3638536,  2106862172 
E-mail: info@pedoendo.gr
Website: www.pedoendo.net
PEDOENDOGR

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!