Chilli με κινόα

Chilli με κινόα
Courtesy of makingthymeforhealth

Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνι κινόα
  • 1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές jalapeños, ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές, ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 τομάτες σε κύβους
  • 1 κουτάλι της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές ξίδι μηλίτη μήλου
  • ½ μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 και 1/2 φλυτζάνια καλαμποκιού, νωπά ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα
  • αβοκάντο, φρέσκο κόλιαντρο και / ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το μουσκεμένο και ξεπλυμένο κινόα με λίγο νερό. Φέρτε σε χαμηλή βράση και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τον ατμό για 10 λεπτά. Αδειάστε με ένα πιρούνι και αφήστε το στην άκρη.

 

  1. Ενώ το κινόα μαγειρεύεται, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο, στη συνέχεια μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 2 ακόμη λεπτά.

 

  1. Προσθέστε, τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό λαχανικών στο δοχείο. Φέρτε σε βράση και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το μαγειρεμένο κινόα και το ξίδι μηλίτη μήλου και μαγειρέψτε μέχρι να θερμανθεί, περίπου 5 λεπτά.

 

  1. Σερβίρετε ζεστό με  γιαούρτι, γαρίφαλο, αβοκάντο σε κύβους ή οποιαδήποτε άλλη επιθυμητή γεύση. Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 1 μήνα.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!