Οι περισσότεροι άντρες πάντα διαμαρτύρονται για τα προφυλακτικά. Λένε ότι είναι άβολα, “σκοτώνουν” και διακόπτουν τις στύσεις τους. Άλλοι αισθάνονται ότι το να τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν ένα προφυλακτικό υπονοεί την έλλειψη εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας. Αν ο σύντροφός σας δεν δέχεται να φορέσει προφυλακτικό και χρησιμοποιεί  δικαιολογίες για να αποφύγει να φορέσει ένα, δεν είστε μόνες.

Τα προφυλακτικά μειώνουν δραστικά τόσο τον κίνδυνο μόλυνσης από μια σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), όσο και την αποφυγή της εγκυμοσύνης, αλλά αξίζει να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξουμε το μυαλό του συντρόφου σας. Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που έχουν δοκιμαστεί με βάση το χρόνο και μπορεί να σας βοηθήσουν.


1ο  πλάνο

Πριν τα πράγματα αγριέψουν, θέστε κανόνες με το σύντροφό σας για τα ρίσκα που θέλετε να πάρετε και ποια μέτρα θα πάρετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τον άλλον.

2ο Πάρτε το σωστό μέγεθος

Ένα προφυλακτικό δεν ταιριάζει σε όλους. Ευτυχώς τα προφυλακτικά κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα, μεγέθη, χρώματα, γεύσεις, υφές και υλικά, έτσι οι πιθανότητες είναι αρκετά καλές που σίγουρα θα υπάρχει ένα στυλ που να ταιριάζει στις ανάγκες σας για άνετο και ευχάριστο σεξ. Ψυχολόγοι προτείνουν στους ανθρώπους να διερευνήσουν διαφορετικά είδη προφυλακτικών και λιπαντικών με τους συντρόφους τους για να βρουν το καλύτερο για αυτούς.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε προφυλακτικά που είναι ραβδωτά ή καρφωμένα για να αυξήσουν την τριβή και για τους δύο εταίρους.

3ο Προσαρμόστε τη διάθεσή σας

Η επιμονή στη χρήση προφυλακτικού αφορά όχι μόνο τη δική σας προστασία, αλλά και του συντρόφου σας. Το να ζητάς από έναν σύντροφο να φορέσει προφυλακτικό δεν είναι ένδειξη έλλειψης αγάπης, αλλά μια πραγματική έκφραση της τρυφερότητας που μοιράζεσαι.

4ο Κρατήστε το σε στύση

Μερικοί άνδρες δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη στύση τους ενώ φορούν προφυλακτικό. Μερικές φορές είναι εξαιτίας ενός “κακού” προφυλακτικού, άλλες φορές είναι ψυχολογικό, σχετίζεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία ή προκαλείται από διαταραχή στύσης που σχετίζεται με το αλκοόλ ή το φάρμακο. Εάν η αλλαγή προφυλακτικών δεν επιλύσει το πρόβλημα, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

5ο Να είστε πρακτικοί

Η διαδικασία του να βάλεις προφυλακτικό δε σημαίνει ότι θα διακόψει τη διασκέδαση. Κάντε ό, τι μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε τη διακοπή, για παράδειγμα κρατείστε μερικά προφυλακτικά στο εσωτερικό του χεριού σας.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!