Αντιμετωπίστε ενδομητρίωση και ινομυώματα εύκολα, αναίμακτα και εξειδικευμένα

Young woman stroking her belly becouse of bellyache

Μερικά από τα κυρίαρχα γυναικολογικά θέματα που μπορούν να απασχολήσουν μία γυναίκα στη ζωή της είναι η ενδομητρίωση, τα ινομυώματα, οι πολυκυστικές ωοθήκες και οι περιπτώσεις υπογονιμότητας.

Ινομυώματα

Τα ινομυώματα μήτρας είναι καλοήθεις μάζες, οι οποίες παρουσιάζονται κυρίως σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Μπορούν να βρεθούν σε μία υπερηχογραφική εξέταση, υποδεικνύοντας στον γυναικολόγο και τη στρατηγική αντιμετώπισης. Από τη στιγμή που δεν επιφέρουν παθολογία στην γυναίκα, μπορούν απλά να παρακολουθούνται, χωρίς κάποια ιδιαίτερη θεραπεία. Σύνηθες είναι στην εμμηνόπαυση να αρχίζουν να συρρικνώνονται από μόνα τους.

Σε γυναίκες που προκαλούν παθολογικά ευρήματα, είναι απαραίτητη η θεραπεία, η οποία καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό τους καθώς και τη σοβαρότητα της βλάβης που προκαλούν. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία και η γενική κατάσταση της υγείας της ασθενούς, καθώς και το αν θέλει να μείνει έγκυος σύντομα.

Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι η φαρμακευτική αγωγή, ο εμβολισμός και η χειρουργική αφαίρεση που ονομάζεται ινομυωματεκτομή.

Η αφαίρεση των ινομυωμάτων προτείνεται από κάθε γυναικολόγο, αν προκαλούν πόνο, σας εμποδίζουν να επιτύχετε μία εγκυμοσύνη, επιφέρουν αποβολές ή αποφράσσουν τους ουρητήρες. Τέλος, αν αυξάνονται γρήγορα είναι και αυτό ένα στοιχείο που χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης.

Για να αφαιρεθούν με απόλυτη ακρίβεια, η λαπαροσκόπηση είναι η κατάλληλη χειρουργική μέθοδος, ώστε η γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της γρήγορα, χωρίς επιπλοκές.

Ενδομητρίωση

Η ανάπτυξη του ενδομητρίου εκτός της μητρικής κοιλότητας φέρνει την ενδομητρίωση με κυρίαρχο σύμπτωμα τον πόνο, ειδικά κατά την έμμηνο ρύση. Για τη διάγνωση & θεραπεία της ενδομητρίωσης είναι σημαντική η κλινική εικόνα της γυναίκας και η βαρύτητα του προβλήματος. Σημαντική παράμετρος είναι το αν η ενδομητρίωση επιφέρει υπογονιμότητα. Η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να χωριστεί σε επίπεδα. Το διαγνωστικό, το συντηρητικό και το ριζικό.

Η χειρουργική αφαίρεση που αφορά την αφαίρεση όλων των εστιών ενδομητρίωσης επιλέγεται ευρέως. Σε αυτή διατηρούνται όλα τα ενδοπυελικά γυναικολογικά όργανα, για να μην επηρεαστεί καθόλου η υπογονιμότητα.

Αν η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ριζική, τότε συνιστάται η αφαίρεση όλων των έσω γεννητικών οργάνων, χωρίς να είναι σίγουρο ότι με αυτή τη μέθοδο η ασθενής θα ανακουφιστεί 100%.

Αντιμετωπίστε ενδομητρίωση και ινομυώματα εύκολα, αναίμακτα και εξειδικευμέναΨάχνετε και εσείς αποτελεσματική αντιμετώπιση στο πρόβλημά σας; Δείτε εδώ περισσότερα!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!