Η αλόη βέρα, γνωστή και ως «φυτό της αθανασίας» από τους αρχαίους Αιγυπτίους, περιέχει πάνω από 200 ενεργά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα, λιπαρά οξέα και πολυσακχαρίτες. Στη σύγχρονη εποχή, το ευεργετικό αυτό φυτό ζει στις γλάστρες της αυλής και του μπαλκονιού μας, προσφέροντάς μας ένα θαυματουργό …κινητό φαρμακείο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και να θεραπεύσουμε ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών.

 

  1. Αποτοξίνωση

Ο χυμός από αλόη βέρα είναι γεμάτος αμινοξέα, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθιστώντας τον ένα από τα πιο αποτελεσματικά «καθαριστικά» της φύσης. Ενισχύει τη λειτουργία της πέψης και απαλλάσσει τον οργανισμό από τα «απόβλητα», αποτοξινώνοντάς τον με φυσικό τρόπο.

 

  1. Καρδιαγγειακά οφέλη

Το εκχύλισμα της αλόης, όταν εγχέεται στο αίμα, αυξάνει σημαντικά την μεταφορά και διάχυση οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, η β-σιτοστερόλη μειώνει τη χοληστερόλη, ενώ με την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, βελτιώνεται η κυκλοφορία και η οξείδωση του αίματος, μειώνεται η χοληστερόλη και το αίμα γίνεται λιγότερο κολλώδες.

 

  1. Αλκαλικότητα σώματος

Το σώμα μας προσπαθεί να διατηρεί μια υγιή ισορροπία μεταξύ οξύτητας και αλκαλικότητας, η οποία επηρεάζεται από τις τροφές που τρώμε. Ο χυμός της αλόης δίδει στον οργανισμό μας αλκαλικότητα, μειώνοντας τις κακές επιπτώσεις των όξινων τροφών που καταναλώνουμε.

 

  1. Ενίσχυση της πέψης

Η αλόη βέρα βοηθάει στην πέψη και καθαρίζει αποτελεσματικά το πεπτικό σύστημα, ανακουφίζοντας από την οξύτητα, τις φλεγμονές και τα εντερικά έλκη, τον πόνο στο στομάχι, τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας, ενώ είναι ευεργετική για όσους πάσχουν από τη νόσο του Crohn.

 

  1. Ενίσχυση ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό μας είναι πάντα έτοιμο να αποκρούσει τις επιθέσεις από το περιβάλλον. Αυτός ο χυμός το ενισχύει με πολυσακχαρίτες, οι οποίοι βοηθούν το σώμα μας να παράγει μακροφάγα, «εργαλεία» ενάντια σε ιούς και μικρόβια.

 

  1. Γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα

Η αλόη βέρα είναι ένα υπέροχο τονωτικό ρόφημα για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην αντιμετώπιση της «δύσκολης» και επίπονης περιόδου.

 

  1. Απώλεια Βάρους

Η αλόη συμβάλλει έμμεσα στην απώλεια βάρους, καθώς διώχνει τις τοξίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και διατηρεί υγιή πέψη.

 

  1. Θεραπεία διαβήτη

Το αποξηραμένο gel αλόης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη, καθώς βοηθά στη μείωση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα και των τριγλυκεριδίων στο ήπαρ. Η αλόη βέρα βελτιώνει με φυσικό τρόπο την ποιότητα του αίματος, διατηρώντας το «φρέσκο» και πλούσιο σε οξυγόνο, προλαμβάνοντας έτσι την καρδιαγγειακή νόσο.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!