Η συνταγή για τις τηγανίτες με το φαγόπυρο μπορεί να γίνει και τέλειο πρωινό με την προσθήκη μπανάνας. Αλλά εδώ θα δούμε τη συνταγή για την αλμυρή εκδοχή τους.

Υλικά για 2:

  • 1 / 2 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
  • 1 / 2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκιας μέντα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για τη σάλτσα καλαμποκιού:

  • 2 φλιτζάνια καλαμπόκι
  • 10 γρ. Τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι νιφάδων τσίλι
  • ένα μάτσο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσας σόγιας
  • 2 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κομμάτια

Για να κάνετε τις τηγανίτες αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι. Ξεκινήστε από τα αλεύρια, τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά. Ελέγξτε ότι το χτύπημα δεν είναι πολύ ρευστό, θα πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδες. Προσθέστε κάποιο λάδι (καρύδα ή ελαιόλαδο) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα θερμαίνεται αρκετά, στη συνέχεια γυρίστε τη θερμοκρασία κάτω σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα για να δημιουργήσετε τηγανίτες με διάμετρο σχεδόν 5 εκατοστών. Τα πρώτα δύο πάντοτε βγαίνουν ελαφρώς καμένα αλλά τα υπόλοιπα πρέπει να φαίνονται χρυσαφένια.

Για να κάνετε τη σάλτσα καλαμποκιού: προσθέστε λάδι ελιάς και σοτάρετε το τζίντζερ, προσθέστε το καλαμπόκι, τις νιφάδες τσίλι και τις ντομάτες και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Τελειώστε με τη σάλτσα σόγιας / ταμάρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.

The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life