Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν σκοπό να μας  βλάψουν. Ούτε και μας καταδέχονται. Εμείς είμαστε εκείνοι που τα προσκαλούμε στη συντροφιά μας από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και τη στιγμή που θα κοιμηθούμε το βράδυ. Τι κάνουμε όμως και τα «σαγηνεύουμε», πριν καλά- καλά απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ;

  1. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με σφουγγαράκια και άλλα εργαλεία γεμάτα βακτήρια: Τα υλικά καθαρισμού δεν είναι αυτοκαθαριζόμενα! Εάν δεν τα αντικαθιστούμε με καινούργια, τα μικρόβια «κάνουν πάρτυ» και τα βακτήρια μπλοκάρουν τους πόρους μας. Γι’ αυτό, απολυμαίνουμε όλα τα εργαλεία καθαρισμού και αν χρειαστεί τα πετάμε στο καλάθι των αχρήστων!
  2. Χρησιμοποιούμε βρώμικα πινέλα makeup: Οι μεγαλύτεροι ένοχοι ύπουλων ασθενειών και μολύνσεων είναι τα πινέλα του μακιγιάζ. Μεταφέρουν πολλά επικίνδυνα βακτήρια κατευθείαν στο πρόσωπό μας. Μία πλύση με σαπούνι κάθε 15 μέρες είναι επιβεβλημένη.
  3. Κάνουμε μπάνιο και λουζόμαστε φορώντας φακούς επαφής: Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, αλλά είναι και ορθάνοιχτες πόρτες για λοιμώξεις. Οι φακοί είναι σπογγώδεις και απορροφούν όλα τα βακτήρια και τα παράσιτα που ζουν στο νερό. Πρέπει να τους αφαιρούμε και να τους τοποθετούμε στην ειδική θήκη με το υγρό τους, πριν μπούμε στο μπάνιο.
  4. Χρησιμοποιούμε ληγμένα καλλυντικά: Αν και τα καλλυντικά μας μπορεί να διατηρούν ακόμη «αξιοπρεπή» όψη, εντούτοις τα φαινόμενα απατούν. Μετά από αυτήν την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην ετικέτα, τα αποχαιρετούμε μια για πάντα. Εάν αυτή δεν είναι ορατή, σκεφτείτε πότε τα αγοράσατε. Δεν θυμόσαστε; Καιρός να ξαναπάτε για ψώνια!
  5. Δεν κάνουμε ποτέ κολπικές πλύσεις: Η φήμη ότι ο γυναικείος κόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος είναι εν μέρει αληθής. Οι γυναικολόγοι συνιστούν κολπικές πλύσεις με ήπια φαρμακευτικά προϊόντα μετά από την περίοδο, αλλά σε καμία περίπτωση αυτές δεν πρέπει να γίνονται καθημερινά. Ακόμα και απλό νερό με σαπούνι είναι αρκετό. Προσοχή, όμως, στα ισχυρά αντιβακτηριδιακά, γιατί μπορεί έτσι να εξαφανίσουμε και τα καλά βακτήρια που μας προστατεύουν.
  6. Κάνουμε αποτρίχωση με παλιά ξυραφάκια: Η αντικατάσταση της παλιάς λεπίδας θα μας προστατεύσει από μολύνσεις, ειδικά εάν το ξυραφάκι μας έχει αρχίσει να σκουριάζει.
  7. Σπάμε τα σπυράκια: Μία συνήθεια που προκαλεί …καρδιακή προσβολή στους δερματολόγους, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μόλυνση. Αν δεν αντέχετε την όψη τους, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας και απομακρύνεται τα χέρια σας από το πρόσωπό σας!
  8. Αποθηκεύουμε τα φάρμακα στο μπάνιο: Το μπάνιο είναι το χειρότερο μέρος για να αποθηκεύουμε τα φάρμακα. Η θερμότητα και η υγρασία του μπάνιου σε συνδυασμό με την ύπαρξη βακτηρίων και μικροβίων μπορεί να τα αλλοιώσουν και να τα καταστρέψουν. Τα φάρμακα φυλάσσονται πάντα σε σκιερό, δροσερό και ξηρό μέρος.
  9. Δεν πλένουμε τα χέρια μας: Πρέπει να πλένουμε καλά τα χέρια μας προτού έρθουμε σε επαφή με ευαίσθητα μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπό μας, τα μάτια μας, αλλά και με εργαλεία μακιγιάζ και εσώρουχα.
  10. Σκουπιζόμαστε με βρεγμένη πετσέτα: Όχι μόνο μυρίζει άσχημα, αλλά αποτελεί κατάλληλος οικοδεσπότη για μύκητες που προκαλούν εξανθήματα και αλλεργίες. Το νόημα του στεγνώματος με …στεγνή πετσέτα, και όχι βρεγμένη, είναι η εξάλειψη της υγρασίας, ειδικά στις «κρυφές» περιοχές του σώματός μας, όπως η περιοχή ανάμεσα από τα δάχτυλα των ποδιών, που «μαζεύουν» μύκητες και κάτω από το στήθος.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!