9 αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις το σώμα σου

9 αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις το σώμα σου

Στις μέρες μας έχουμε κάνει μεγάλα βήματα όσων αφορά την αποδοχή όλων των τύπων σώματος, τουλάχιστον όταν σχετίζεται με τους άλλους. Τι συμβαίνει όμως με τον εαυτό μας; Όλοι λέμε συχνά στους άλλους πόσο τέλειοι είναι και ότι δεν πρέπει να αλλάξουν αλλά όταν πρόκειται για εμάς, οι περισσότεροι, γινόμαστε ιδιαίτερα αυστηροί. ΛΑΘΟΣ!

Σε αυτό δεν φταίμε αποκλειστικά εμείς καθώς μολονότι όλοι μιλάνε για την αποδοχή στη η βιομηχανία απώλειας βάρους γίνεται δισεκατομμύρια ετησίως καθώς τα πρότυπα πρακτικά παραμένουν ίδια. Ενδόμυχα έτσι προσπαθούμε να πετύχουμε το τέλειο. Όπως πολλά από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, έτσι λοιπόν η αυτο-αγάπη είναι μια εσωτερική δουλειά.

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις:

 1. Έχεις την άδεια να απολαύσεις το σώμα σου αυτή την στιγμή
  Αν ποτέ περίμενες μέχρι να χωράς σε ένα μικρότερο νούμερο για να αγοράσεις ένα “καλό τζίν” ή αν κάποια στιγμή δεν δοκίμασες ένα ρούχο γιατί σκέφτηκες ότι δεν θα ήταν όμορφο πάνω σου, δεν πρέπει να ξαναγίνει. Σταμάτα να αναβάλλεις τη χαρά σου μέχρι η ζυγαριά να δείξει ένα συγκεκριμένο νούμερο! Απόλαυσε τη ζωή σου όπως είναι απλά προσπάθησε για το καλύτερο. Μην αφήσεις έναν αριθμό να σε κρατάει πίσω.
 2. Αλλάζοντας το μέγεθος ή το σχήμα του σώματός σου μπορεί να μην αλλάξει το πώς αισθάνεσαι γι΄αυτό
  Πολλές κοπέλες λιμοκτονούν και γυμνάζονται αδιάκοπα αλλά και πάλι δεν αγαπούν το σώμα τους. Δεν είναι ευχαριστημένες με τίποτα και απλά πιέζονται και δεν είναι ευτυχισμένες. Μην γίνεις μια από αυτές. Αποδέξου το σώμα σου και φρόντισέ το. Μην το φτάνεις στα όρια με εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική καθώς μπορεί να έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, πρώτα πρέπει να αγαπήσεις εσένα και μετά να κάνεις ότι αλλαγή θέλεις. Μην ξεχνάς τα πάντα είναι θέμα αποδοχής του εαυτού μας!
 3. Συμπεριφέρσου στο σώμα σου όπως σε κάποιον που αγαπάς πολύ και θα αλλάξει αυτόματα και ο τρόπος που αισθάνεσαι γι΄αυτό
  Είμαστε ενάντια στις δίαιτες! Η σωστή, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή προλαμβάνει όλες αυτές τις καταστάσεις. Φαντάσου αν είχες ένα παιδί θα του έκανες δίαιτα για να μεγαλώσει, θα του έδινες συνέχεια junk food, δεν θα το άφηνες να ασκηθεί ή θα το ωθούσες στην υπερβολική άσκηση και θα το κακοποιούσες λεκτικά για όλα αυτά; Εάν αντιμετώπισες τα παιδιά σου με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις μερικές φορές το σώμα σου, θα ήταν κακοποίηση. Αντιμετώπισε το σώμα σου όπως κάποιον που αγαπάς. Τροφοδότησε το σαν να το αγαπάτε. Μίλησε σε αυτό όπως σου αρέσει. Άφησε το να ξεκουραστεί και μεταχειρίσου το ευγενικά.
 4. Το να είσαι υγιής φαίνεται διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους
  Το ζήτημα εδώ είναι ότι ως κοινωνία έχουμε μια διανοητική εικόνα για το τι είναι «υγιές” και είναι ένα αρκετά στενά τα όρια. Η λεπτότητα δεν ισούται αυτόματα με την υγεία και το επιπλέον βάρος δεν εξισορροπείται αυτόματα με προβλήματα υγείας. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φυσιολογικών και οι εικόνες που βλέπουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά δεν το αντικατοπτρίζουν αυτό.
 5. Το sexy είναι διαφορετικό σε διαφορετικούς ανθρώπους
  Όλες ξέρουμε τουλάχιστον μια κοπέλα που έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και είναι αντικείμενο πόθου πολλών αντρών και δεν ανταποκρίνεται τελείως στα πρότυπα ομορφιάς. Αυτή η εικόνα πιθανότατα σου ξένισε λίγο και σε έφερε σε αμηχανία καθώς δεν ανταποκρινόταν σε αυτά που εσύ έως ώρας γνωρίζεις για Τι είναι λοιπόν πραγματικά sexy; Αυτοπεποίθηση. Καλοσύνη. Αυθεντικότητα. Αντί να ασχολείσαι με το τι θέλουν οι άνδρες ή πώς να καμουφλάρεις τις «προβληματικές περιοχές», δούλεψε σε αυτά τα τρία.
 6. Η βιομηχανία ρούχων δεν είναι με το μέρος σου
  Τώρα, για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας είναι «ας προσπαθήσουμε όλοι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε έναν συγκεκριμένο τύπο σώματος.”
  Γιατί δεν σκέφτεσαι ποτέ ότι εάν ένα ρούχο δεν σου κάθεται καλά, το ρούχο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην φταις εσύ;
 7. Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι δώρο σε άλλους
  Από μικροί μαθαίνουμε να μην καυχιόμαστε για τον εαυτό μας καθώς δεν είναι καλό. Σχετικά όμως με την αγάπη για τον εαυτό μας είναι σημαντικό να δεχτούμε ανοιχτά το σώμα μας και να ενθαρρύνουμε και άλλους να το πράξουν. Όταν δίνουμε στον εαυτό μας μια αγάπη, δίνουμε στους άλλους την άδεια να το κάνουν. 
 8. Το φαγητό είναι ηθικά ουδέτερο
  Αν εξαιρέσουμε κάποιες ηθικές ιδέες σχετικά με την κρεατοφαγία δεν υπάρχει ηθική στο να φας κάποιο φαγητό. Δεν σε κάνει καλή το να φας μόνο μια σαλάτα και κακή να φας κάποιο γλυκό. Το φαγητό πρέπει να σχετίζεται με το πώς μας κάνει να αισθανόμαστε και όχι με την ηθική. Για παράδειγμα το να φας παγωτό έξω είναι διασκεδαστικό αλλά το να τρως κάθε μέρα παγωτό δεν θα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.
 9. Το σώμα σου είναι έργο τένης
  Έχει γραμμές και ουλές που λένε εκπληκτικές ιστορίες. Τα χρώματα του είναι μοναδικά και εντυπωσιακά. Έχει τόσο καμπύλες όσο και γωνίες σε αναλογίες που δεν είναι παρόμοιες με άλλες. Το σώμα σου δεν χρειάζεται να αλλάξει για να το αγαπάς περισσότερο. Απλά πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που το βλέπεις.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!