Όλοι θα σας πουν ότι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση είναι να κοιτάζεις τη γενική εικόνα. Ξέρετε, σταθεροποιώντας τον δεσμό σας μέσω της εμπιστοσύνης, της επικοινωνίας και της αγάπης. Βεβαιωθείτε ότι είστε στην ίδια σελίδα με τον σύντροφό σας σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους, τα παιδιά και τα οικονομικά.

Αλλά αν παραβλέψετε τις καθημερινές χαρές της ατομικότητας, χάνετε άπειρες ευκαιρίες για να είστε όσο πιο ευτυχισμένοι γίνεται.  Ιδού,  μία λίστα με 8 πράγματα που κάνουν μία σχέση χαρούμενη και επιτυχημένη:

1) Φιλήστε και αγγίξτε τον σύντροφό σας
Υπάρχει κάτι ευχάριστο στο να δίνεις και να παίρνεις στοργή. Είτε οδηγήσει -είτε όχι-  σε σεξουαλική επαφή, παρόλα αυτά είναι κάτι όμορφο.  Απλά μην το προγραμματίζετε. Πολλά ζευγάρια δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν και να “βρεθούν” –ακόμα και ένα απλό φιλί ή ένα άγγιγμα- με τον σύντροφό τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Το άγγιγμα αποτελεί βάση του ερωτισμού και δεν πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένο σκοπό -σεξ-, αλλά ως μια παιχνιδιάρικη πράξη μεταξύ των συντρόφων. 

2) Μία αγκαλιά για αποχαιρετισμό
Όταν φεύγετε το πρωί, μην λέτε απλώς ένα «Αντίο!» και κλείνετε την πόρτα. Σταματήστε αυτό που κάνετε όταν ο σύντροφός σας φεύγει ή επιστρέφει στο σπίτι και κοιτάξτε τον, χαιρετήστε τον και αγκαλιάστε τον – αγκαλιά από αυτές που χαλαρώνετε τα σώματά σας ο ένας πάνω στον άλλον-. Αυτό προωθεί και ενισχύει τα συναισθήματα της αγάπης και της σύνδεσης. Κάνει το άλλο να αισθάνεται αγαπητός και σημαντικός. Κάνει τον άλλον να σκέφτεται ότι με την αγκαλιά αυτή, όταν είστε χώρια όλη την ημέρα, του αρκεί για ολόκληρη τη μέρα.

3) Σβήστε ότι ηλεκτρονική συσκευή έχετε
Ο απόλυτος κατασκευαστής δεσμών; Τηλεόραση και ηρεμία -. Περάστε τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα βγαίνοντας έξω με τον σύντροφό σας, χωρίς να χρειάζεται να είστε παρόντες και διαθέσιμοι σε οποιονδήποτε άλλον. Χωρίς περισπασμούς, θα μπορείτε να καθίσετε, να μιλήσετε και να απολαύσετε ο ένας τον άλλον.
4) Ανακαλέστε τις αναμνήσεις του παρελθόντος
Από τη μυρωδιά των ζυμαρικών στο πρώτο σας ραντεβού, μέχρι τον αέρα που απέπνεε η  κολόνια του συντρόφου σας, χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας για να θυμηθείτε τις ευτυχισμένες σας στιγμές. Η μυρωδιά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μνήμη, και ένα εξαιρετικά ερωτικό κομμάτι για τη νοσταλγία. Η νοσταλγία δίνει ελπίδα για το μέλλον. Πηγαίνετε λοιπόν στον σύντροφό σας και δώστε του μία γεύση από τα παλιά.

5) Μοιραστείτε μία φυσική δραστηριότητα μαζί
Φτάστε στο peak της ευτυχίας σας συστήνοντας ο ένας τον άλλον τις αγαπημένες του δραστηριότητες (αγαπάς την προπόνηση για ενδυνάμωση, δοκίμασε τη γιόγκα). Είναι ένας τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα τη ζωή του άλλου και να ενταχθείτε σε αυτήν. Είναι αλήθεια η παροιμία ότι τα ζευγάρια που ιδρώνουν μαζί, μένουν μαζί: Η συμμετοχή σε μια από κοινού νέα δραστηριότητα, σε αντίθεση με το να βγάζεις το σκύλο βόλτα ή την ανάγνωση στο κρεβάτι, δημιουργεί αυξημένη ικανοποίηση σχέσεων.

6) Πηγαίνετε για ύπνο στο ίδιο κρεβάτι, την ίδια ώρα
Πολλά ζευγάρια συνηθίζουν ο ένας να μένει μέχρι αργά βλέποντας τηλεόραση, ενώ o άλλος να πηγαίνει για ύπνο. Αλλά, συγχρονίζοντας τα προγράμματά σας, θα έρθετε λίγο πιο κοντά. Το να δίνεις στον σύντροφό σου ένα φιλί για καληνύχτα στο κρεβάτι είναι κάτι πολύ οικείο. Ακόμη και αν δεν είναι δυνατό, είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

7) Γελάστε
Ακούγεται απλό, αλλά το γέλιο είναι το κλειδί ενός ζευγαριού. Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Κάνσας, όσο περισσότερες φορές μια γυναίκα γέλασε με τα ανέκδοτα ενός άνδρα, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να τον ερωτευτεί. Αλλά η πίεση δεν ασκείται μόνο στον έναν: Ο πραγματικός δείκτης επιτυχίας των σχέσεων είναι όταν γελάνε και οι δύο μαζί. Ξεκινήστε παρακολουθώντας ένα αστείο βίντεο στο YouTube ή πηγαίνοντας σε μια κωμωδία μαζί. Γελώντας μεταξύ σας -για κάτι που μόνο εσείς οι δύο καταλαβαίνετε- έξω στο δρόμο, κάνει τους ξένους να αναρωτιούνται το μυστικό σας για την απόλυτη ευτυχία.

8) Στείλτε ένα μήνυμα έκπληξη
Όταν δεν κάνετε “ψηφιακή αποτοξίνωση”, χρησιμοποιήστε τις συσκευές σας προς όφελός σας. Πολλά ζευγάρια έχουν τη συνήθεια να στέλνουν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να στέλνουν γραπτά μηνύματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας όπως «Χρειάζεσαι τίποτα από το σουπερμάρκετ;» Ή «Ποιος θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο;» Μία φορά την εβδομάδα, εκπλήξτε τον σύντροφό σας με ένα αυθόρμητο, γεμάτο αγάπη mail. Δεν πρέπει να είναι απαραίτητα σεξουαλικό, αν δεν είναι του χαρακτήρα σας. Όσο είναι αυθεντικό και δείχνει ότι τον σκέφτεστε. Η ρουτίνα και η εξοικείωση σκοτώνουν τον ρομαντισμό. Η λιτότητα και η έκπληξη είναι αυτό που κάνει τα πράγματα συναρπαστικά. Τα  δώρα και τα λουλούδια είναι επίσης μία ευχάριστη έκπληξη, αλλά εκτός και αν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει, η πραγματική αγάπη δεν χρειάζεται να κοστίζει τίποτα.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!