Ψάχνετε για μια κομψά, ίδια μαλλιά χωρίς να τα καταστρέψετε; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις καλύτερες συμβουλές τους. 

Η μετατροπή των κυματιστών μαλλιών σε ίσια συχνά συνεπάγεται με την άφθονη χρήση χημικών ουσιών και ισιωτικών, τα οποία, όλα αυτά στην υψηλότερου βαθμού θερμότητας προκαλούν ζημιά στα μαλλιά. Αλλά οι γυναίκες ίσιωναν τα μαλλιά τους για δεκαετίες πριν χωρίς θερμότητα πριν από τις κεραμικές πλάκες, την τουρμαλίνη ή το ιονικό.  

Ενώ οι θερμικές τεχνικές για ίσια μαλλιά μπορεί να μην λειτουργούν για όλους, Ειλικρινά, δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να επιτύχουμε εντελώς ίσια μαλλιά αν είναι αρκετά σπαστά ή σγουρά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιο είδος θερμότητας ή ζεστό εργαλείο. Είναι όμως δυνατόν να πλησιάσετε στο ίσιο αν ξεκινάτε με φυσικά κυματιστά, μεσαία έως λεπτά μαλλιά. 

Έτσι, για όσους θέλουν να επιτύχουν να ισιώνουν τα μαλλιά τους χωρίς να διακινδυνεύουν να τα καταστρέψουν, ακολουθούν εφτά επαγγελματικές συμβουλές για τρόπους ισιώματος χωρίς θερμότητα.
 

 1. Ξεκινήστε με το σωστό σαμπουάν και conditioner
  Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα σωστό σαμπουάν και conditioner για ίσια μαλλιά. Μετά το λούσιμο προσπαθήστε να βγάζετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια λειαντική κρέμα ή χρησιμοποιήστε το conditioner για να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας και χρησιμοποιήστε ένα λάδι ή μετάξι, ανάλογα με τον τύπο τρίχας, για να ολοκληρώσετε. 

 2. Χρησιμοποιήστε μια υπεραπορροφητική πετσέτα.
  Οι τεχνικές ισιώματος χωρίς θερμότητα λειτουργούν καλύτερα σε υφή με λεπτή ή μεσαία τρίχα που είναι ευθεία ή ελαφρώς κυματιστή. Και αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για να στεγνώσει η τρίχα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία στεγνώματος χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό ύφασμα όπως το Aquis, το οποίο βοηθάει γρήγορα να φύγει η υγρασία από τα μαλλιά χωρίς να προκληθεί ζημιά (λόγω χρήσης θερμότητας) και φριζάρισμα.

 3. Συνεχίστε να χτενίζετε τα μαλλιά σας μέχρι να στεγνώσουν. 
  Για μακρύ έως μεσαίο στυλ μαλλιών που ισιώνουν εύκολα, χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά και τραβήξτε τα δυνατά με τα χέρια σας κάθε λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσουν. Σε φυσικά κυματιστά μαλλιά, αυτή η τεχνική θα σας δώσει μία κομψή εμφάνιση.
 4. Τυλίξτε τα βρεγμένα μαλλιά σας γύρω από το κεφάλι σας και περιμένετε.  
  Στην Αργεντινή, στεγνώνουν τα μαλλιά τους με κρύο αέρα και στη συνέχεια ολοκληρώνουν με μια τεχνική που ονομάζεται toca. Η διαδικασία ξεκινά με το στέγνωμα των μαλλιών με κρύο αέρα μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το μαλλί, στη συνέχεια παίρνουν τμήματα και τα τυλίγουν γύρω από το κεφάλι, συνήθως το κάνουν τη νύχτα και ξυπνάνε το επόμενο πρωί με ίσια και μεταξένια μαλλιά.
 5. Χρησιμοποιήστε μεγάλα ρόλει. 
  Για τα μακριά μαλλιά, χρησιμοποιήστε περίπου έξι μεγάλα ρόλει και διαχωρίστε τα στεγνά μαλλιά με πετσέτα, με μεγάλα ρόλει. Χτενίστε τα και τυλίξτε τα μαλλιά σας στα ρόλει. Ασφαλίστε με ένα κλιπ πάπιας σε κάθε πλευρά. Τα πλαστικά ρόλει θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα ομαλότερο αποτέλεσμα.

 6. Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα. 
  Όπως κρέμες που καταπολεμούν το φριζάρισμα και μαλακώνουν τα μαλλιά όμορφα. 

 7. Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση του κρύου αέρα στο πιστολάκι των μαλλιών σας. 
  Συνίσταται να χρησιμοποιείτε ένα πιστολάκι με κρύο αέρα. Χρησιμοποιείστε το συνδυασμό μιας βούρτσας και των δακτύλων σας για να βοηθήσετε στο ίσιωμα. Μόλις στεγνώσουν τελείως, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό προϊόν όπως το λάδι καρύδας για να χαλαρώσετε την τρίχα και να αποφύγετε το φριζάρισμα.  

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!