Πολλές γυναίκες μετά την γέννηση του παιδιού τους αγχώνονται για την σεξουαλική επαφή. Φοβούνται μήπως πονέσουν, τραυματίσουν το σώμα τους, αν θα είναι ελκυστικές στους συντρόφους τους και για το αν θα είναι όλα όπως παλιά. Ας δούμε μαζί τους μύθους και τις αλήθειες για το sex μετά την εγκυμοσύνη. Η πραγματικότητα θα σας εκπλήξει.

 

Αλήθεια νο1: Πιθανότατα δεν θα αισθανθείς τόσο καλά στην αρχή.
Η πραγματικότητα είναι ότι αν έχεις κάνει καισαρική πιθανότατα δεν θα είναι πολύ όμορφα στην αρχή αλλά αυτό είναι και φυσιολογικό. Ακόμη και αν η περιοχή δεν έχει τραυματιστεί ακόμα και με φυσιολογικό τοκετό θα αισθανθείς μια ενόχληση. Σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων που επηρεάζουν την ελαστικότητα των κολπικών ιστών. Τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν αμέσως μετά τον τοκετό και παραμένουν χαμηλά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Όταν μια γυναίκα θηλάζει, ειδικά στην αρχή, η μείωση των οιστρογόνων σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα προλακτίνης και ωκυτοκίνης μπορεί να μιμηθεί την εμμηνόπαυση για τους πρώτους δύο έως τρεις μήνες. Αυτή την περίοδο είναι συχνές οι νυχτερινές εφιδρώσεις, ζεστές αναταράξεις, κολπική ξηρότητα και συχνά ο πόνος. Οι τρεις πρώτες προτάσεις από τις μαμάδες για την αντιμετώπιση αυτών είναι: ένα ποτήρι κρασί, μια αίσθηση του χιούμορ και άφθονη λίπανση.

 

 

Αλήθεια νο2 : Υπάρχει καλός λόγος που δεν έχεις τόση όρεξη.
Η έλλειψη ύπνου, μια μεταβαλλόμενη δυναμική ανάμεσα σε εσένα και το σύντροφό σου και ίσως ορισμένα θέματα εικόνας του σώματος καθώς αντιλαμβάνεσαι ότι η κοιλιά δεν πρόκειται να ισοπεδωθεί: δεν είναι ακριβώς το combo για να σου ανεβάσει τη διάθεση. Εάν θηλάζετε, ακόμη και η μητέρα φύση εργάζεται εναντίον σας. Ο θηλασμός απελευθερώνει ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που ενεργοποιεί τα καλά συναισθήματα προς το μωρό αλλά και καταστέλλει τη λίμπιντο. Ανθρωπολογικά, η διατήρηση της σεξουαλικής σας κίνησης χαμηλή είναι ο τρόπος που το σώμα σου εμποδίζει μια άλλη εγκυμοσύνη πολύ σύντομα.

 

Αλήθεια νο3 : Το σεξ είναι ακόμα πιο σημαντικό τώρα.
Αν δεν υπάρχει σωματική οικειότητα ή αν είναι πραγματικά περιορισμένη, τα ζευγάρια αρχίζουν να αισθάνονται σαν συγκάτοικοι, κάτι που σπάνια είναι καλό. Η αίσθηση της αποσύνδεσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια. Το γεγονός είναι ότι δεν θα έχετε τόσο πολύ χρόνο να παραμείνετε στο δείπνο ή να βγείτε για περίτεχνα χρονοδιαγράμματα, επομένως το σεξ μπορεί να είναι αυτό που σας υπενθυμίζει ότι είστε στην ίδια ομάδα – και ακόμα περισσότερο απ ‘ό, τι η μαμά και ο μπαμπάς. Επίσης, ας είμαστε ειλικρινείς, βάζει όλους σε μια καλύτερη διάθεση.

 

Αλήθεια νο4 : Τα απογεύματα μπορούν πραγματικά να είναι διασκεδαστικά.
Οι νέες μητέρες αλλά και μπαμπάδες όταν φτάνει το βράδυ απλά πέφτουν στο κρεβάτι χωρίς να έχουν διάθεση για τίποτα άλλο. Η νύχτα κυριολεκτικά, αν τους το επιτρέψει το παιδί είναι η ώρα της ξεκούρασης. Έτσι, θα ανακαλύψεις ό,τι κάποια απογεύματα όταν θα πας το παιδί στους γονείς σου μπορείς να αναβιώσεις την παλιά σεξουαλική σου ζωή χωρίς να χρειάζεται να καταπιέζεται κανένας από τους 2 σας. Μπορούν τα απογεύματα να γίνουν μια καλή ένεση για να ανάψει πάλι η φλόγα στη σχέση σου!

 

Αλήθεια νο5 : Μπορεί να είναι καλύτερο από όσο φαντάζεσαι.
Πολλές γυναίκες λένε ότι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ από ότι πριν γίνουν γονείς. Αυτό μπορεί να σου φανεί δύσκολο να το πιστέψεις δεδομένου, καλά, ό, τι μόλις διάβασες. Μία είναι η πιθανή εξήγηση: Η γέννηση ξυπνά στις γυναίκες  μια σειρά από αισθήσεις και ως αποτέλεσμα τα σώματά τους, ιδιαίτερα τα γεννητικά όργανα , ζουν περισσότερο, αυξάνοντας τις δυνατότητές για ευχαρίστηση. Ο τοκετός μπορεί επίσης να μετατοπίσει τα εσωτερικά μέρη  στο σωστό μέρος, ώστε να είναι πιο ευαίσθητα στην διέγερση.

 

Αλήθεια νο6 : Θα το θέλεις πάλι.
Ακριβώς όπως θα κοιμηθείς πάλι και θα βγεις ξανά μαζί με φίλους, θα θελήσεις να κάνεις σεξ ξανά. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο για να θεραπευτεί κυριολεκτικά, αλλά και να προσαρμοστεί τους νέους ρόλους σου. Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτή με το σύντροφό σου και να θυμάσαι ότι μερικές φορές μπορεί να μην είσαι στη διάθεση να κάνεις σεξ, αλλά θα είσαι πραγματικά ευτυχής που το έκανες αργότερα!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!