Είτε το αποδίδεις στο στρες της δουλειάς είτε στο ότι η σχέση σας δεν είναι πια στις αρχές αλλά έχει αρχίσει να σοβαρεύει, σε κάθε περίπτωση οι σεξουαλικές σου επιδόσεις δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε. Και σίγουρα αυτό είναι φυσιολογικό. Οι σεξουαλικές μας επιδόσεις μεταβάλλονται κατά καιρούς για διάφορους λόγους που όλοι έχουμε ακουστά. Σύμφωνα με έγκυρες έρευνες υπάρχουν 5 συγκεκριμένες συνήθειες στην καθημερινότητα όλων μας που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι σου ρίχνουν τη λίμπιντο.

Ο Καφές
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενθουσιάζεσαι τη νύχτα πριν πέσεις για ύπνο για τον καφέ που θα πιεις το επόμενο πρωινό; Η υπερβολική κατανάλωση καφέ κάνει τη σεξουαλική σου διέγερση ακόμη πιο απίθανη. Μία ή δύο κούπες καφέ τη μέρα μπορεί μεν να σου δίνουν αρκετή ενέργεια, όμως η μόνιμη υπερκατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη σεξουαλική σου ζωή. Η υπερβολική δόση καφεΐνης προκαλεί υπερβολική έκκριση της αδρεναλίνης, κάτι που με τη σειρά του απελευθερώνει στρεσογόνες ορμόνες στον εγκέφαλο που μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία και λειτουργία.

Ρίχνεις την αυτοπεποίθηση σου
Σκέψου τα τελευταία πέντε πράγματα που σκέφτηκες την τελευταία φορά που κοίταξες τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στον εαυτό σου, τον τρόπο που συγκρίνεις το σώμα σου με σώματα άλλων και γενικά εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια πως η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και την εμφάνιση σου μπορούν να σε κάνουν να χάσεις την όρεξη σου για σεξ. Η ιδέα λοιπόν που έχεις εσύ για τον εαυτό σου επηρεάζει άμεσα την επιθυμία σου για σεξ. Έχει αποδειχθεί ότι πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ αισθάνονται τόσο ανασφαλείς για το πώς φαίνεται το σώμα τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, που δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό ή να απολαύσουν τη στιγμή. Επομένως, η κακή σωματική εμφάνιση δεν μειώνει μόνο την επιθυμία σου για σεξ, αλλά μπορεί να σε κάνει διστακτική να κάνεις σεξ και στο μέλλον γενικότερα.

Η αλήθεια είναι πως οι άντρες δεν σκέφτονται ούτε κατά διάνοια τόσες ώρες όσες σκέφτεσαι εσύ τα παραπανίσια κιλά σου ή μία άσχημη φακίδα στο σώμα σου. Είναι αρκετά συνεπαρμένοι από εσένα και τις κινήσεις σου. Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τα ελαττώματα σου, προσπάθησε αντ’ αυτού να επικεντρώσεις την προσοχή σου στο σύντροφό σου και το τι σε ανάβει πάνω του.

Φάρμακα
Σίγουρα όταν υποφέρεις από κάποια γρίπη δεν έχεις και τόσο όρεξη για σεξ έτσι δεν είναι; Αν και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, οποιοδήποτε φάρμακο και αν παίρνεις μπορεί να εξουδετερώσει τη σεξουαλική σου επιθυμία. Σίγουρα κάθε άνθρωπος πρέπει να παίρνει φάρμακο όταν δεν αισθάνεται καλά. Όμως αν η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις συνεχίζει να σε κάνει να χάνεις την όρεξη σου για σεξ, τότε πρέπει να απευθυνθείς στο γυναικολόγο σου για να μειώσει τη δόση που λαμβάνεις ή για να χρησιμοποιήσεις κάποια εναλλακτική φαρμακευτική αγωγή που δεν θα επηρεάζει τις ορμόνες σου. Επίσης, αν τα φάρμακα σε κάνουν να είσαι λιγότερο υγρή αλλά το ίδιο ερεθισμένη, χρησιμοποίησε λιπαντικό για μεγαλύτερη απόλαυση!

Η μυρωδιά του
Όταν αρχίσατε να βγαίνετε, πιθανότατα θα σου άρεσε η μυρωδιά του που άφηνε στο μαξιλάρι. Ή μπορεί να φορούσες την τεράστια μπλούζα του μόνο και μόνο για να έρχεσαι σε επαφή με τη μυρωδιά του. Η όσφρηση είναι η πιο δυνατή αίσθηση που συνδέεται με τις αναμνήσεις. Αυτή η μυρωδιά λοιπόν σου θυμίζει τις χαρούμενες στιγμές και τις στιγμές που ερωτευτήκατε. Όσο όμως συνεχίζετε να βγαίνετε, παντρεύεστε και έχετε μία μακροχρόνια σχέση, αυτό που κάποτε σε τραβούσε τώρα μπορεί να σε ξενερώνει. Έρευνες έχουν δείξει πως μας ελκύουν άνθρωποι που έχουν τελείως διαφορετική γενετική ταυτότητα με εμάς ώστε να αποφεύγουμε να συνάπτουμε σχέση με άτομα που μας θυμίζουν την οικογένεια μας. Οι φερορμόνες είναι καλοί δείκτες αυτών των διαφορετικών επιθυμιών. Αλλά με το χρόνο, η αίσθηση της όσφρησης μειώνεται και οι φερορμόνες μπορούν επίσης να αλλάξουν. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο καταλήγουμε να έχουμε λιγότερη όρεξη για σεξ, αλλά και να μην μας ελκύουν τόσο όσο κάποτε οι σύντροφοι μας. Αν και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σχετικά με τα γενετικά, ωστόσο μπορείς να ενθαρρύνεις το σύντροφο σου να δοκιμάσει μία νέα κολόνια που βρίσκεις ελκυστική, ξεγελώντας τη μύτη σου ώστε να ξαναερωτεύεσαι το σύντροφο σου ξανά και ξανά.

 

Το πιο τρομακτικό όλων; Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για χαμηλά ποσοστά τεστοστερόνης και για την πρώιμη εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας στους άντρες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσλάβεις επαγγελματίες για να ελέγξουν το σπίτι σου για χημικά και να μειώσεις την ποσότητα των επεξεργασμένων τροφών που καταναλώνεις για να παλέψεις τις τοξίνες και να προστατεύσεις τη σεξουαλική σου ζωή.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!