Τα όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά μπορούν να γίνουν ο πρωταγωνιστής σε κάθε εμφάνιση μιας γυναίκας. Έτσι, θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη περιποίηση για να δείχνουν πάντα στα καλύτερα τους! Αν λοιπόν και εσύ χρησιμοποιείς λαστιχάκια όταν πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα δες παρακάτω ποια είναι τα 5 βασικά λάθη τα οποία κάνεις και μην τα επαναλάβεις ποτέ πια. 

 1. Χρησιμοποιείς λαστιχάκια με μεταλλικά στοιχεία
  Το μεταλλικό μέρος μπορεί συχνά να τραβήξει τα μαλλιά σου και να τους προκαλέσει κάποια βλάβη. Όπως για παράδειγμα, κάποιο σπάσιμο στις άκρες. Ακόμα χειρότερα από τα λαστιχάκια με μεταλλικές λεπτομέρειες είναι τα πλαστικά λαστιχάκια πολλαπλών χρήσεων που μπορείς να βρεις οπουδήποτε. Απόφυγε να τα χρησιμοποιήσεις και μην τα πλησιάσεις! Μπορούν να κολλήσουν στις ίνες των μαλλιών ή να μπερδευτούν στα μαλλιά και να τα σπάσουν. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποίησε ένα ειδικό μαντήλι για τα μαλλιά το οποίο είναι πιο απαλό με αυτά. Τα νέα ελαστικά σπιράλ λαστιχάκια, που είναι σαν καλώδιο τηλεφώνου , μπορούν επίσης να σου σώσουν τα μαλλιά. Φτιαγμένα από ένα υλικό που δεν σπάει τα μαλλιά ή δεν μπερδεύεται σε αυτά, δεν αφήνει περιθώρια για καμία καταστροφή…

   

 2. Σφίγγεις πολύ την αλογοουρά σου
  Πρόκειται για το νο1 λάθος που κάνουν οι γυναίκες και είναι καταστροφικό. Καταλαβαίνω πόσο chic και κομψή φαίνεσαι αλλά αν θέλεις να μην ταλαιπωρείς τα μαλλάκια σου απόφυγε το. Όλο αυτό το τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει σπασίματα και8 να αποδυναμώσει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πέφτουν.

   

 3. Δεν στεγνώνεις τα μαλλιά σου πριν τα πιάσεις
  Ακόμα χειρότερο από μια κοτσίδα που είναι πολύ σφιχτή είναι μια υγρή αλογοουρά. Γιατί; Επειδή τα υγρά μαλλιά είναι πιο ελαστικά και επομένως πιο επιρρεπή σε σπάσιμο.

   

 4. Έχεις πάντα το ίδιο χτένισμα
  Απόφυγε να δένεις τα μαλλιά σου με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει σκασίματα στο ίδιο σημείο. Μια απλή λύση είναι να αλλάξεις τον τρόπο που τα πιάνεις: πλεξούδα, αλογοουρά, κοτσιδάκια κλπ. Μπορείς επίσης να αλλάξεις το ύψος της αλογοουρά, για παράδειγμα, πιάνοντας τα μαλλιά χαμηλά στο λαιμό ή στη μία πλευρά του κεφαλιού.

   

 5. Τραβάς απρόσεκτα το λαστιχάκι από το κεφάλι σου
  Όλοι έχουμε κάνει το λάθος να τραβάμε απρόσεκτα τα λαστιχάκια από το κεφάλι μας και να τραβάμε μαζί και τα μαλλιά μας. Προφανώς, αυτή η βάρβαρη τεχνική προκαλεί πολλές ζημιές. Μόλις έρθει η ώρα να αφήσεις ελεύθερα τα μαλλιά σου κάτω, κάντο απαλά και με προσοχή. 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!