Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο προβάλλεται μπροστά στα μάτια μας το πρότυπο της τέλειας σχέσης. Από τις ρομαντικές κομεντί που βλέπουμε στο σινεμά έως και τους αγαπημένους μας celebrities παντού υπάρχει αυτό το πέπλο της τελειότητας. Ακόμη και όταν ήμασταν μικρά παιδιά δεν βλέπαμε τίποτα παραπάνω από το τέλειο και την ονειρική σχέση. Όλες αυτές οι ιστορίες, πέρα από την τελειότητα, έχουν ένα κοινό σημείο: σταματάνε ακριβώς ότι αρχίζουν να είναι μαζί ή δεν βλέπουμε ποτέ τα ανιαρά πράγματα της καθημερινότητας που φθείρουν τις σχέσεις.

Δεν μας μίλησε ποτέ κανείς για τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Πρίγκιπας στην προσπάθεια του να ισορροπήσει τη δουλειά του στο βασίλειο και την προσωπική του ζωή με τη Σταχτοπούτα. Κανείς δεν ανέφερε επίσης για τη σεξουαλική ζωή και τη φλόγα σε όλα τα παραπάνω ζευγάρια μετά τα 4 ή 5 χρόνια που ήταν μαζί.

Σε όλους μας αρέσει λίγο παραμύθι αλλά η πραγματικότητα σε όλες τις περιπτώσεις είναι διαφορετική. Πιο συγκεκριμένα, σε όλες τις σχέσεις, όσο ονειρικές και εξιδανικευμένες και αν είναι, υπάρχουν κάποιες περίοδοι που όλα πάνε στραβά και συννεφάκια εμφανίζονται στον παράδεισο. Είναι εκείνες οι μέρες όπου αισθάνεσαι ότι η φλόγα μεταξύ σας έχει χαθεί και αναρωτιέσαι αν αξίζει όλο αυτό και αν θα φτιάξουν τα πράγματα ποτέ. Ναι το ξέρω ότι καταλαβαίνεις, εκείνες τις στιγμές απελπισίας. Μετά από έρευνα, πολλές συζητήσεις αλλά και απογοητεύεις συγκεντρώσαμε 4 βασικά μελανές περιόδους τις οποίες περνάνε τα περισσότερα ζευγάρια. Είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσουμε σε κάποια σχέση. Τι να κάνεις τότε; Όχι πανικός, ας τις δούμε μαζί και να ανακαλύψουμε τι μπορείς να κερδίσεις από αυτές αλλά και πώς να τις ξεπεράσεις.

 

 1. Η εξαντλητική μάχη που συμβαίνει όταν έχετε διαφορετικές ιδεολογίες
  Δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Ο καθένας έχει ξεχωριστή προσωπικότητα, χαρακτήρα και πιστεύω. Οπότε πάντα θα πρέπει να αποδέχεσαι την διαφορετική άποψη του συντρόφου σου αλλά όχι και να την υιοθετείς. Φυσικά αυτή η αποδοχή μπορεί να γίνει πιο εύκολα όταν πρόκειται για κάτι απλό όπως ένα ρούχο και αρκετά πιο δύσκολη όταν αφορά πολιτική ή κάτι παρόμοιο. Γενικότερα οι μεγαλύτερες ρίξεις ανάμεσα σε ζευγάρια σε θέματα ιδεολογίας περιστρέφονται γύρω από θέματα που σχετίζονται με το δημόσιο βίο όπως είναι η πολιτική, η θρησκεία, τα οικονομικά κλπ.Πολλά ζευγάρια κάνουν ομηρικούς καυγάδες πάνω σε αυτά τα θέματα και πολλές φορές καταλήγουν μέχρι και στο χωρισμό. Λάθος, μην πέσεις και εσύ σε αυτή την παγίδα. Το να έχεις διαφορετικές απόψεις και ιδεολογία με το σύντροφό σου μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Παρουσιάζεται μπροστά σου ένας διαφορετικός κόσμος και μια διαμάχη σε κάνει να σκεφτείς πέρα από τα ίσως στενά όρια που είχες θέσει. Όταν δε σκεφτείς και εσύ και ο σύντροφός σου την διαφορετική ιδεολογία του άλλου και το συζητήσετε χωρίς διαμάχη αλλά με πραγματικό ενδιαφέρον επέρχεται η σχέση σας σε ένα άλλο επίπεδο. Αυτό το επίπεδο σχετίζεται όχι μόνο με την ωριμότητα της σχέσης σας αλλά και με την ωριμότητά σας ως άνθρωποι.
 2. Σεξουαλική ζωή που χρειάζεται διάσωση
  Αναπολείς την σεξουαλική ζωή στις αρχές της σχέσης σου; Σίγουρα όλα τότε όλα ήταν καλύτερα από μια άποψη. Η όρεξη και η επιθυμία ήταν μεγαλύτερη. Αδιαμφισβήτητα το σεξ είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός ζευγαριού και γι΄αυτό δεν πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, συχνά σε μακροχρόνιες σχέσεις η σεξουαλική ζωή μερικές φορές γίνεται βαρετή και τα προβλήματα αρχίζουν.Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται βαρετό δεν είναι το σεξ ως πράξη αλλά η καθημερινότητα. Τα προβλήματα και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε πιέζουν και κάπως έτσι χάνεται η μαγεία και κάποιες φορές και το ενδιαφέρον. Τότε είναι που πρέπει να επέμβεις και να μην επιτρέψεις κάτι τέτοιο να συμβεί στην σχέση σου. Από τα πρώτα κιόλας σημάδια ,αν δεν θες να γίνει από μια άσχημη περίοδος μόνιμη, θα πρέπει να αντιδράσεις. Πως; Μα φυσικά συζητώντας με το ταίρι σου για τα προβλήματα σου και προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο στη σεξουαλική σας ζωή. Μην διστάσεις να φορέσεις πιο προκλητικά ρούχα, να του κλείσεις ραντεβού σε ένα πονηρό μέρος και να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Στην αντιμετώπιση αυτής της φάσης πρέπει να αποβάλεις οποιοδήποτε ίχνος ντροπής έχεις σχετικά με το να μιλάς με το σύντροφό σου για το τι σου αρέσει στα παιχνίδια μεταξύ σας. Αυτή η συζήτηση άλλωστε και το να ανοίξεις τα χαρτιά σου σε αυτόν τον τομέα μόνο καλό μπορεί να σας κάνει.
 3. Αισθάνεστε απομακρυσμένοι
  Υπάρχουν περίοδοι στις σχέσεις που αισθάνεσαι λιγότερο κοντά με το ταίρι σου. Παρά τις διάφορες προσπάθειες που κάνεις δεν βλέπεις αυτή τη σπίθα να ανάβει και έχεις αρχίσει να απελπίζεσαι. Επιπρόσθετα, νοιώθεις ότι έχει χαθεί τελείως η επικοινωνία, πονάς και νομίζεις ότι το τέλος είναι κοντά. Κάπου αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και τι άλλο μπορείς να κάνεις καθώς έχεις κουραστεί πολύ.Η απάντηση σίγουρα είναι πιο απλή από όσο νομίζεις και δεν είναι ο χωρισμός. Η ζωή συμβαίνει και η καθημερινότητα απορροφά τον καθένα στην δική του ζωή και στην επίλυση των δικών του προβλημάτων. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον για το σύντροφό σου. Μην παίρνεις πράγματα για δεδομένα και μην του κάνεις ερωτήσεις απλά για το τυπικό της υπόθεσης. Ρώτησε τον κάτι που πραγματικά τον απασχολεί και σχολίασε τα λεγόμενά του. Έτσι, θα αρχίσει να έχει και αυτός ενδιαφέρον για τα όσα σε απασχολούν και η μαγεία θα αρχίσει να επιστρέφει. Επιπλέον, θα μάθετε ο ένας ενδιαφέροντα πράγματα για τον άλλο αλλά και για τους τομείς απασχόλησής του που δεν το περιμένατε.
 4. Η εμφάνιση του τέρατος της αμφιβολίας.
  Κάθε ζευγάρι κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπο με αυτό το τερατάκι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία μπορεί να καταστρέψει μια υγιή σχέση και να την πάει πολλά βήματα πίσω. Γι΄αυτό και πρέπει να την αντιμετωπίσεις σωστά και να δουλέψεις με τον εαυτό σου, πολύ.Η αμφιβολία βρίσκεται στο άλλο άκρο της σιγουριάς και συνήθως γεννιέται από τις ατέλειες που αρχίζεις να βλέπεις. Όταν ερωτεύεσαι βλέπεις τον άλλο τέλειο και μόνο τα καλά χαρακτηριστικά του. Με τον καιρό αυτά αρχίζουν να είναι λιγότερο εμφανή στα μάτια σου και αναδύονται τα λιγότερο καλά. Προσπάθησε να το αποφύγεις αυτό και να θυμάσαι πάντα πως ένοιωσες όταν κοιταχτήκατε για πρώτη φορά και τι ερωτεύτηκες σε αυτόν. Επιπρόσθετα, από τα πρώτα ψήγματα αμφιβολίας αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και αναζήτησε βαθιά τα αίτια αυτής της αμφιβολίας. Όταν τα ανακαλύψεις όλα θα είναι καλύτερα καθώς θα μπορείς να τα αιτιολογήσεις και να τα αντιμετωπίσεις ανάλογα.

 

Συνοπτικά, όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα και παρουσιάζουν κατά καιρούς συννεφάκια. Το θέμα δεν είναι να έχεις την τέλεια σχέση αλλά να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα που προκύπτουν με σωστό τρόπο ώστε να λύνονται ουσιαστικά. Έτσι, θα έχεις την τέλεια επικοινωνία με τον σύντροφο σου και θα μπορείτε μαζί να αντιμετωπίσετε τα πάντα. Μην ξεχνάς το παν είναι να είσαι ευτυχισμένος και καλά μέσα σου!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!