Το σύστημα προπόνησης TRX είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει στο χώρο του fitness.  Όπως έχουμε πει και άλλη φορά, είναι ένα από τα πιο δυναμικά αλλά και αποτελεσματικά είδη προπόνησης. Βοηθάει να διατηρούμε  το σώμα μας  πάντα σε άψογη φόρμα . Πως το καταφέρνει αυτό; Αξιοποιώντας  τη βαρύτητα του κορμού, δηλαδή το ίδιο μας το σωματικό βάρος, για να αποκτήσουμε δύναμη, αντοχή και ισοσσοπία.

Είναι γεγονός πως μπορείς μέσα σε 30 λεπτά να γυμνάσεις όλους τους μύς σου. Παρακάτω θα δεις 4 ασκήσεις για να νοιώσεις όλους τους κοιλιακούς σου. Εγώ εδώ κάνω 30 επαναλήψεις και 2 σετ στους κοιλιακούς, κάτω από τις οδηγίες της  προπονήτριας Κατερίνας Ζουμποπούλου.

1η άσκηση: TRX Σανίδα

Στήριξε το σώμα σου στα χέρια σου, τα οποία θα είναι στο ύψος των ώμων και σφίξε δυνατά έως ότου ακούσεις να «ουρλιάζουν» οι κοιλιακοί σου.  Αποτελεί άσκηση για τη σταθερότητα του πυρήνα όπου το σώμα είναι σαν κορδόνι. Συχνό λάθος αποτελεί να κλέβεις από τη λεκάνη και ο κορμός να κατεβαίνει προς τα κάτω.

4 ασκήσεις για να νοιώσεις τους κοιλιακούς σου

2η άσκηση: Trx Λάμδα με παλάμη

Από την θέση plank σήκωσε τα πόδια σου ενώ τα χέρια σου στηρίζουν τον υπόλοιπο κορμό προς το μέρος των κοιλιακών σου πάντα σε ευθεία ενώ συγχρόνως τα ίσχια θα βρίσκονται σε θέση 90°. Μην πάρεις  την δύναμη από τους κοιλιακούς με αποτέλεσμα να χαθεί η σταθερότητα και πίεση από αυτούς.

4 ασκήσεις για να νοιώσεις τους κοιλιακούς σου

 

4η άσκηση: Trx Λάμδα με αγκώνες

Είναι μια παραπλήσια άσκησης της παραπάνω. Αυτή τη φορά, δώσε περισσότερη ένταση στα χέρια και θα νοιώσεις την ένταση και τους ώμους.

4 ασκήσεις για να νοιώσεις τους κοιλιακούς σου

5η άσκηση: Trx

Πρέπει να είσαι focus για να κρατήσεις στην κυριολεξία το σώμα σου στον αέρα. Η συγκέντρωση, η σταθερότητα και η ισορροπία είναι τα συστατικά για την επιτυχία της συγκεκριμένης άσκησης.

4 ασκήσεις για να νοιώσεις τους κοιλιακούς σου

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι είναι βασικό να γυμνάζεται κάποιος με κάποιον πιστοποιημένο trainer.  Σε αυτή την προπόνηση, με καθοδηγεί και με γυμνάζει η φίλη μου και προπονήτρια  TRX Κατερίνα Ζουμποπούλου στο Politeia Tennis Club που κάνει τα μαθήματα της εκεί . Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα προγράμμα της στη σελίδα της Trx Training Kifisias.

Zoe Dremetsika

Founder of Lifeme