Συχνά οι γονείς όταν δουν ότι το παιδάκι τους δεν είναι καλά υποθέτουν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι έχουν κολλήσει κάποιο κρύωμα ή ίωση και κάνουν τα πάντα για να το κάνουν να υποχωρήσει. Τα συμπτώματα που τους οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι συνήθως βήχας, πυρετός και απώλεια διάθεσης για φαγητό ή και γενικότερα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άσχημες μέρες που κάνουν τους γονείς να ανησυχούν πάρα πολύ καθώς ενώ ο πυρετός έχει υποχωρήσει ο βήχας παραμένει ακάθεκτος για αρκετό καιρό. Μήπως εκείνες τις φορές λοιπόν δεν είναι κρύωμα ή ίωση αλλά κάποια αλλεργία ή άσθμα; Μην πανικοβάλλεστε, ότι και αν είναι αντιμετωπίζεται. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να το διαπιστώσετε τι είναι, είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Πριν όμως από αυτό μπορείτε να παρατηρήσετε  3 σημάδια για να καταλάβετε τι είναι. 

 

  1. Υπάρχει πυρετός
    Τις περισσότερες φορές οι αλλεργίες δεν προκαλούν κάποιου είδους πυρετό. Τα συχνότερα συμπτώματά τους είναι: καταρροή, φτέρνισμα, δάκρυα (υγρά μάτια), φαγούρα, πονόλαιμος. Συνήθως, στα κρυολογήματα θα εμφανιστούν τα συμπτώματα  σταδιακά και θα υπάρχει ρινική καταρροή, φαγούρα στα μάτια και χαμηλός πυρετός.
  2. Οι φίλοι του είναι καλά; 
    Οι φίλοι του παιδιού σας θα μπορούσαν να δείξουν πολλά για το τι συμβαίνει. Έχετε παρατηρήσει αν κάποιος από αυτούς τους φίλους πρόσφατα ήταν άρρωστος; Τα παιδιά τείνουν να περνούν κρυολογήματα και άλλες ασθένειες από τον έναν στον άλλο. Οι περισσότεροι γονείς ξέρουν τους φίλους των παιδιών τους και αν έχουν κάποια ασθένεια. Εάν άλλα παιδιά δεν είναι άρρωστα γύρω από το παιδί σας, τότε ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε άλλα θέματα που μπορεί να του προκαλούν τα συμπτώματά.

  3. Διάρκεια συμπτωμάτων 
    Τα κρυολογήματα τείνουν να περνούν σε διάστημα 2 εβδομάδων ή λιγότερο. Οι αλλεργίες κρατάνε περισσότερο. Δεν πρόκειται να διαρκέσει 3 ημέρες και μετά να μην έχει τίποτα. Οι ρινικές αλλεργίες μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά στους μήνες που καλλιεργούν φυτά, αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο είδος γύρης. Το παιδί σας θα μπορούσε επίσης να είναι αλλεργικό σε κάτι που βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους, όπως ακάρεα σκόνης, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων, εσωτερική μούχλα ή κατσαρίδες. Αυτές είναι οι συνηθέστερες αλλεργίες. 

3 τρόποι να καταλάβετε αν το παιδί σας έχει κρύωμα ή αλλεργία (1)

Lifeme

Healthy is the new Sexy!