Το περιποιημένο δέρμα είναι ένας από τους κυρίαρχους δείκτες που μπορούν να αποκαλύψουν την ομορφιά αλλά και την ηλικία σου. Ο καλός ύπνος, το πολύ νερό και η αποφυγή του στρες είναι μερικά από τα πιο βασικά και σημαντικά συστατικά της νεανικής και όμορφης εμφάνισης. Φυσικά και η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας! 

Το πρόσωπό και τα χέρια μας είναι δύο ιδιαίτερα σημαντικές (και ορατές σε όλους) περιοχές στο σώμα μας που αντανακλούν τη γενική υγεία και ευημερία μας. 

Έτσι, σήμερα θα μιλήσουμε για 3 απλά, αλλά μεγάλα, μυστικά για το πώς να κρατήσουμε το δέρμα του προσώπου, των χεριών και ολόκληρου του σώματος όμορφο και υγιές. 

 

 1. Πρωινή τελετουργία ομορφιάς
  Μερικοί αγαπούν να πλένουν το πρόσωπο τους το πρωί με παγάκια ώστε να αφενός να ξυπνήσουν και αφετέρου να αναζωογονήσουν τα κύτταρα στο πρόσωπο τους. Αυτή η τελετουργία μπορεί πραγματικά να έχει θεαματικά αποτελέσματα αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο σκληρή ειδικά αν έχεις ευαίσθητο ή/και ξηρό δέρμα. Μην φοβάστε όμως, υπάρχει και άλλη εναλλακτική: σκουπίστε κάθε πρωί το πρόσωπο σας με κρύο γάλα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε το γάλα με χυμό αγγούρι και να σκουπίσετε το πρόσωπό σας με αυτό χρησιμοποιώντας μια βαμβακερή πετσέτα. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό μόλις τελειώσετε. Όχι μόνο θα φρεσκάρετε το πρόσωπό σας, αλλά και θα βοηθήσει να το καθαρίσετε  και να βελτιώσετε τον τόνο του δέρματός σας, αφήνοντας το πρόσωπό σας εξαιρετικά απαλό, λαμπερό και φρέσκο.

   

 2. Χρησιμοποιήστε καφέ για όμορφα χέρια
  Ναι ναι καλά διάβασες εννοούμε τον απλό καφέ που πίνεις κάθε πρωί. Αναρωτιέστε γιατί καφέ; Αυτό συμβαίνει καθώς οι κόκκοι του είναι φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά, ξηρά κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια και ενισχύει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης, καθιστώντας το υγιές και λαμπερό.

  Αναμίξτε καφέ με ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε άλλο λάδι της επιλογής σας, αποφύγετε όσα έχουν βάση το πετρέλαιο και προτιμήστε τα φυσικά συστατικά) και κάντε μασάζ στα χέρια σας με για μερικά λεπτά. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες κυκλικές κινήσεις με αυτές που κάνετε όταν εφαρμόζετε την κρέμα χεριών σας. Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό. Τα χέρια σας πλέον θα είναι πολύ μαλακά και τρυφερά. Εάν το κάνετε αυτό δύο φορές την εβδομάδα, τα χέρια σας θα φαίνονται υπέροχα!

   

 3. Φυσικό scrub για το σώμα
  Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας χρησιμοποιημένων κόκκων καφέ, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ το σώμα σας με όσο κάνετε μπάνιο , εφαρμόζοντας το με κυκλικές κινήσεις. Επικεντρωθείτε στις περιοχές με κυτταρίτιδα, στα πόδια αλλά και στις ξηρές περιοχές του σώματός. Θα παρατηρήσετε μια καταπληκτική διαφορά για το πώς αυτό το τρίψιμο θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει και να είναι – απαλό, τρυφερό και βελούδινο! 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!